Sunday, October 24, 2010

Kreemjas kalapirukas

PÕHI:

125g kohupiima
125g võid
2 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl vett
veidi soola

TÄIDIS:
1 porru
1 - 2 sl võid
300g suitsukala (nt. kuumsuitsulõhet)
0,5 tl hakitud tilli või murulauku
0,25 tl valget pipart
150g riivjuustu
3 muna
3dl 10% rõõska koort

Sega toesoe või kohupiimaga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja vesi ning töötle ühtlaseks tainaks. Kata 26 - 28cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja küljed tainaga. Pane 30 minutiks külma.
Täidise tegemiseks pese, kuivata ja viiulta porru ning küpseta võis pehmeks. Klopi munad lahti, kalla hulka koor ja murenda sekka kala. Lisa riivjuust ja porru ning maitsesta pipra ja vajadusel soolaga. Kõige lõpuks lisa hakitud till või murulauk ning sega läbi.
Vala kate pirukapõhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit või kuni pirukas on pealt kaunis kuldkollane.


Minu puhul käib siis pirukas ilma porruta aga maitseb sama hea :P

No comments:

Post a Comment